Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Knallsuksess med barnejazz

Barnejazzkonseptet vårt ble svært godt mottatt i Kolben. Dette åpner for en jazzklubb-turné, og gjør at vi går i tettere dialog med miljøet i Oppegård. Det er helt overveldende at en konsert som spenner fra tradjazz til fri-improvisasjon og live-sampling fasinerer et så til de grader ungt publikum.

Vi satser jo i første rekke på jazz MED barn, men da vi fikk en spennende forespørsel fra jazzklubben i Kolbotn, bestemte vi oss for å designe et konsertkonsept MED barn FOR barn.

Vi tok utgangspunkt i en ganske tradisjonell form, med en kombinasjon av underholdende og pedagogiske elementer. Vi la særlig stor vekt på improvisasjon som utgangspunkt for kommunikasjon.

Vi presenterte også noen hovedlinjer i jazzhistorien, der vi demonsterte noen grunnelementer i trad-jazz og swing, og presenterte konsertversjoner inspirert av bebop, cool-jazz, modal-jazz, fri-improvisasjon, funk, live-sampling osv.

Det er særlig gledelig at vi klarte å holde på det unge publikumets oppmerksomhet også når vi gikk i dybden på svært komplekst materiale med sterke solistprestasjoner.

Særlig populære ble innslagene der det unge publikumet fikk være med på å utforme musikken. Synet av små barn med trillrunde øyne som lager fritt improviserte lydkulisser til Belonging-klasikkeren The Wind up, setter slike konsertprosjekter i et større perspektiv.

Vi takker Kullebunden Jazz for et flott initiativ. Det er gledelig at ulike publikumsgrupper blir kjent med musikkformen gjennom slike prosjekter, og det var tydelig at opplegget falt i smak hos barn i alle aldre.

Klubber og andre konsertarrangører som er interessert må gjerne kontakte oss. Du kan lese mer om konseptet her. Flere bilder nedenfor.

Fansen...

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO