Improbasen

Kids in Jazz
Barnas Jazzhus


Om oss
Kontakt
Lenker
"These are my friends in Norway!

I played the saxophone with them in Norway and I made friends with them thru Jazz. We went to Japanese Sushi restaurant, Opera house and so on. I had a lot of fun.

They are having concerts now and I saw picture of them.(Tora took) so I wanna meet them and I miss their music. I take great pride in playing with them indeed. Thank you for your compliment. I can't wait to meet them!"

-Momoka Kaneko, Yokohama


Vellykket improseminar i Larvik

 

23. og 24. oktober hadde vi improkurs i Larvik. Kurset ble arrangert av KulturCentralen, som også arrangerte Sound Odyssey med Jon Halvor Bjørnseth fra Drivhuset.

 

Kursene gikk parallelt, og vi hadde hyggelig dialog underveis.

 

Det var en fin gjeng barn og ungdommer fra Larvik og Sandefjord som hadde meldt seg på improseminaret.

 

På tross av stor aldersspredning ga de to dagene svært gode resultater.

 

Ettersom improvisasjon var nytt for mange, brukte vi mye tid på låter der man ikke trenger full oversikt over det harmoniske forløpet inntil alle var blitt trygge nok til å slippe seg løs.

 

Etterhvert gikk vi også gjennom en del funksjonsharmonikk, og deltakerne klarte etterhvert å snirkle seg gjennom ganske kompliserte tonaliteter og harmoniske forløp.

To av jentene fra Improbasen var med for å lose deltakerne gjennom en del håndverksmessige utfordringer.

Improbasen har tidligere hatt et minikurs for kulturskolelærerne, og en konsert i forbindelse med arrangementet Kulturnatt i Larvik. Det var etter denne konserten vi kom i kontakt med Sylvelin Hege Sevilhaug ved KulturCentralen.

Sevilhaug er en entusiastisk kulturarbeider, og har også tidligere fått til Improvisasjonskurs i Larvik i samarbeid med Østnorsk Jazzsenter. Vi har nå aktiv dialog om videre samarbeid.

 

Bl.a. planlegger KulturCentralen et seminar med Anders Hagberg, Ahmad Al-Khatib og Yousef Hbeisch i april, og vi prøver nå å kjøre et nytt impro-seminar i tilknytning til dette.

Det som er fint, er at hver gang vi har et seminar, knytter vi til oss nye bekjentskaper. Dermed veves det et nettverk mellom unge talenter rundt om i landet.

Snart vil de vi møtte i Larvik dukke opp sammen med noen av dem vi møter andre steder, og på denne måten bygges et ungt jazzmiljø.

Seminaret ble avsluttet med en vellykket konsert på Blåboks i Kulturhuset Bølgen. Der spilte vi også sammen med deltakerne på lydverkstedet, som bl.a hadde en kul Live-jam. Du finner Drivhusets bilder her. Flere bilder nedenfor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Improbasen
Besøksadresse:
Bergljots vei 15, Keyserløkka, Oslo
Postadresse:
c/o Østnorsk Jazzsenter, Pb. 4774 Sofienberg, 0506 OSLO